Shiatsu therapie

Shiatsu : lichaam en geest weer in balans.

Shiatsu is een eeuwenoude manuele geneeswijze, afkomstig uit Japan.

Het is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als één geheel benaderd worden. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden. Niet alleen het aangedane gebied wordt behandeld, maar bij het stellen van de diagnose wordt ook rekening gehouden met de achtergrond en levensstijl van de betrokkene.

Het bijzondere van Shiatsu is, dat het een zeer rustgevende behandeling is,waarbij het vegetatieve (autonome) zenuwstelsel gestimuleerd wordt.

Tijdens een Shiatsu behandeling wordt een zich herhalende druk uitgeoefend op drukpunten en meridianen, gelegen op het lichaam; dit heeft effect op organen, spieren, zenuwen, bloedvaten en hersengebieden. De trage ritmische behandeling werkt zo in op het autonome zenuwstelsel en het ruggenmerg, waardoor het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest wordt gestimuleerd.

Klachten

Shiatsu behandelingen kunnen bij diverse soorten klachten helpen: klachten die met stress te maken hebben maar ook problemen aan het spier- of bottenstelsel, rugpijn, stijve gewrichten, whiplash, migraine, hoofdpijn, sportblessures, ademhalingsproblemen, hormonale disbalans en allergie.

Het effect van Shiatsu is verrassend veelzijdig, veel mensen hebben er baat bij, in Japan wordt Shiatsu ook vaak preventief toegepast om gezondheidsklachten te voorkomen.

Shiatsu valt onder de alternatieve geneeskunst en wordt bij een aanvullende verzekering (meestal gedeeltelijk) vergoed. Lees ook Informatie »